Contact | Registreren| Inloggen
rss
maandag, 15 oktober 2018
Artikel
Gepost op 11.03.15 - - Redactie
Share Print Forward
Respo Game Battle!

Respo Game Battle
Bedenk een spel dat mensen met en zonder handicap samen kunnen spelen met gelijke kansen en win een compleet verzorgde reis naar een project van Respo in Ethopië!

Battle
Bij het woord ‘handicap’ denken we al snel aan een lichamelijke of verstandelijke beperking. Maar in de sport heeft ‘handicap’ nog een andere betekenis: een al dan niet zelfopgelegde beperking om het speelveld gelijk te trekken. Daardoor kunnen spelers van verschillende niveaus toch een spannende competitie aangaan. En dat is ook de opdracht van de Respo Game Battle: bedenk een spel waarin mensen met een handicap een eerlijke strijd aan kunnen gaan met mensen zonder handicap. Daarbij moet de handicap uiteraard een belemmering vormen bij het beoefenen van het spel.

(Het spel mag dus gericht zijn op een specifieke handicap). Hoe je het speelveld gelijktrekt laten we graag aan jouw creativiteit over. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het beperken van de bewegingsvrijheid van de spelers zonder handicap, maar ook aan een al dan niet (dynamische) aanpassing van het speelveld (zoals bij een tafeltennisspel waarin je het net kan verschuiven), etc. Het spel moet makkelijker of moeilijker gemaakt kunnen worden, toegankelijk zijn voor kinderen en het benodigde materiaal moet beperkt zijn en beschikbaar in een land als Ethiopië. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de deelnemers de ‘joy of movement’ ervaren wanneer ze bezig zijn!

Meedoen?
Ontwikkel individueel of als team van twee personen een spel en maak van je idee een overtuigende presentatie in de vorm van een video (je mag ook een filmpje maken op basis van slides). Verzin een leuke naam voor je spel en stuur je inzending vóór 14 maart 2015 in via www.respogamebattle.nl. De beste ideeën worden uitgenodigd voor de finaleronde op 31 maart tijdens de Respo Xperience in Utrecht. Daar gaan we live je spel spelen en zal een deskundige jury bepalen wie het beste spelconcept heeft bedacht.

Altijd prijs!
Meedoen is altijd winnen!Winst voor de projecten die Respo ondersteunt en de leuke nieuwe spelvormen die we daardoor met de kinderen in Ethiopië uit kunnen voeren. Winst voor jou omdat je een leuke ervaring opdoet en een bijdrage levert. En voor het beste idee is er een onvergetelijke hoofdprijs: een compleet verzorgde reis voor twee personen naar een project van Respo in Ethiopië!

 

Share Print Forward