Contact | Registreren| Inloggen
rss
maandag, 15 oktober 2018
Artikel
Gepost op 08.01.15 - - Redactie
Share Print Forward
Nationale Expert Meeting Sportdevelopment.org!

Nationale Expert Meeting Sportdevelopment.org
Op 9 december vond de Nationale Expertmeeting Sportdevelopment.org plaats. In het SX-gebouw te Eindhoven kwamen experts vanuit sport, ontwikkelingssamenwerking en bedrijfsleven bijeen rond het thema ‘public-private partnerships in sport for development’. Verschillende experts deelden tijdens de bijeenkomst in een korte presentatie hun ervaringen met dit thema, waarna er gelegenheid was om verder met elkaar in gesprek te gaan tijdens een netwerkborrel.

Public-Private Partnerships
Vanuit het maatschappelijk middenveld, de overheid en het bedrijfsleven is er groeiende aandacht voor vernieuwende samenwerkingsvormen. Dit geldt ook voor sport for development organisaties. Om effectiever bij te dragen aan ontwikkeling is betrokkenheid vanuit elke sector nodig.

Tijdens de expertmeeting bespreken we aantal praktijkvoorbeelden waarbij sport, ontwikkelingssamenwerking, het onderwijs en het bedrijfsleven samen optrekken. Hoe bundelen deze actoren hun krachten? Wat voor lessen zijn hier tot nu toe geleerd? En hoe kunnen organisaties hier mee aan de slag?

Sprekers
De volgende sprekers gaven een presentatie:

John van de Laar (mede-oprichter en bestuurslid Orange Sports Forum)
Orange Sports Forum is een platform dat bedrijven, organisaties en instituten die verbonden zijn met de Nederlandse sport promoot in nieuwe (internationale) markten.

Met zijn achtergrond in het bouwen van partnerschappen en het aanboren van nieuwe markten zal van de Laar spreken vanuit de invalshoek van bedrijven.

Maria Bobenrieth (executive director Women Win)
Women Win streeft naar de inzet van sport als strategie om meisjes en vrouwen te empoweren. Dit gebeurt in meer dan 20 landen over de hele wereld.

Bobenrieth zal inzicht geven hoe er vanuit Women Win gewerkt wordt met corporate partners als Nike, Standard Chartered Bank en Primark.

Bas Gadiot (senior partnership broker bij de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling)
‘Als partnerschappen konden spreken’ was het onderwerp van zijn presentatie. Over nut van bezieling in multi-stakeholder partnerschappen in internationale samenwerking.

Simon van Ravesteijn (programma manager Partners for International Business – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stimuleert Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Ravesteijn sprak vanuit een overheidsperspectief zijn ervaringen over public-private partnerships en de toekomstige mogelijkheden hiervan op het snijvlak van sport, ontwikkelingssamenwerking en handel.

 

 

Share Print Forward