Contact | Registreren| Inloggen
rss
dinsdag, 19 juni 2018
Artikel
Gepost op 11.12.14 - - Redactie
Share Print Forward
Pamoja Kenya – Samen met Kenia

Vanuit de Hogeschool van Amsterdam wordt er jaarlijks een bijzonder sportontwikkelingsproject georganiseerd door  talentvolle en enthousiaste studenten van de opleiding SM&O (Sport, Management & Ondernemen) en de ALO (Academie voor lichamelijke opvoeding) met de naam “Pamoja Kenya”.

Pamoja Kenya betekent:” samen met Kenya” en heeft als doel de Keniaanse  organisatie A-Step (Africa Sports & Talent Empowerment Program) te ondersteunen met maatschappelijke  sportprojecten, maar vooral ook  met  het financieren en het mee helpen bouwen van een A-step sportcomplex voor de lokale  jeugd in Eldoret.

A-step is een kleine NGO (non-govermental organisation) en  organiseert  sportprogramma’s  voor straatkinderen en kansarme jeugd van Eldoret  om zorgeloos te kunnen sporten. Ze gebruikt sport als middel om maatschappelijke problemen te verbeteren  en ze  draagt bij aan het opdoen  van   essentiële levenslessen, sociale vaardigheden en het leren van  positieve rolmodellen. A-step heeft een belangrijke  rol gespeeld in de verkiezingsoorlog van 2007 door  voetbaltoernooien te organiseren met rivaliserende stammen. Daarmee  bekleedt ze als organisatie een zeer belangrijke maatschappelijke functie.

Seeing is believing. 

Met  ons sportontwikkelingsproject willen we de bevolking in Kenia bewust maken wat sport met mensen kan doen en hoe het een oplossing kan bieden voor verschillende problemen.  Door onze materiële steun en overdracht van kennis en vaardigheden richten wij ons op het verwezenlijken van een duurzame vooruitgang in de regio van Eldoret. In het driejarige bestaan van Pamoja Kenya zijn er tot nu toe een aantal plannen succesvol bewerkstelligd. Zo hebben we bijvoorbeeld nieuwe sporten als frisbee en martial arts geïntroduceerd. Daarnaast hebben we sportdagen georganiseerd. De afgelopen drie jaar is er gebouwd aan een sportcomplex om A-step als organisatie onderdak te bieden, hebben we een stuk land aangekocht voor een voetbalveld en is het jeugdcentrum officieel dit jaar feestelijk geopend door de bisschop van Uasin Gishu, in het bijzijn van  dorpsoudsten, officials, studenten van Pamoja Kenia en de jeugd van Eldoret.

Het komende jaar zal er weer een enthousiaste groep studenten afreizen naar Kenia. Dan zal er weer verder worden gebouwd aan het sportcomplex.

Share Print Forward