Contact | Registreren| Inloggen
rss
dinsdag, 19 juni 2018
Artikel
Gepost op 10.11.14 - - Redactie
Share Print Forward
Sport Develops You!

Een interview met Maarten de Kruif van Sport Develops You Foundation. Over zijn eigen opgerichte stichting, de problemen waar hij tegen aanloopt en zijn mooiste ervaringen in het vak.

Kun je een introductie geven van je organisatie?
Een eerlijke, stabiele, gezonde en sociaal actieve Sport en Ontwikkelingswerk Stichting. Sport Develops You Foundation.

We willen onze sponsors, donateurs en andere ondersteunende weldoeners laten zien hoe wij werken en wat er werkelijk gebeurt met het geld dat we ophalen. Elke sponsor heeft het recht om te weten wat er met zijn of haar donaties gebeurd. Het is een deel van onze missie om hen op de hoogte te houden via alle beschikbare media.

Door samenwerking met onze sponsors inspireren we levens door middel van maatschappelijk werk, sport en recreatie!

Aan welke projecten werken jullie nu?
Wij steunen een project in Brazilië. Afgelopen jaar hebben we twee sportleiders uitgezonden, Rolf de Jong & Sven Ermens. Zij hebben bij onze partner ARCA een baseball activiteit opgestart voor jongeren uit de sloppenwijken.

Het is belangrijk voor de SDYF dat de Sport Leiders resultaten boeken. Deze resultaten moeten wij tonen aan onze donateurs en sponsoren.

Ook hebben wij een educatie project voor kinderen in Nederland. Dit doen we samen met Goed-Gespeeld. Dit programma bestaat uit een presentatie, recycle workshop, als afsluiting volgt een sport en spel les.

Tegen welke problemen loop je aan?
Wij streven ernaar om projecten gerelateerd aan sport financieel onafhankelijk te maken. Wij proberen te voorkomen dat stichtingen afhankelijk zijn van sponsoren en subsidies. Wij willen duurzaamheid creëren in projecten, stichtingen helpen om zelf een inkomstenbron te creëren. Dit te realiseren blijkt lastiger dan we dachten.

Hoe zie je de toekomst?
We willen de komende maanden door met de huidige manier van werken. We staan achter onze Missie en Visie die we vorig jaar hebben geformuleerd. Er bestaat een mogelijk dat SDYF een nieuw partnerschap aangaat om ook andere projecten te steunen. We willen in eerste instantie een kleine stichting blijven, ons richten op één of twee projecten.

Wat is je beste herinnering aan sport for development?
Met mijn persoonlijke ervaringen als Sport Leider in Ecuador, Oeganda, Brazilië, Guatemala, India en China is het mooiste om een positieve verandering te zien in het leven van de ander.

 

 

Share Print Forward