Contact | Registreren| Inloggen
rss
dinsdag, 19 juni 2018
Artikel
Gepost op 25.09.14 - - Redactie
Share Print Forward
Update from Surinam!

Een inzicht in de activiteiten van een NGO uit Suriname. Wat is het wat ze doen? Deze blog van Projekta Suriname geeft een inzicht!

De laatste maanden stonden bol van activiteiten in ons Active Citizens through Culture and Sports programma. De trainingsweekenden waar ons programma bekend om staat werden in het tweede en vierde weekend van de maand georganiseerd. Gedurende deze weekenden leren de deelnemers hoe ze een trainingsschema kunnen opbouwen. Ook krijgen ze de taak om een budget en planning te schrijven gebaseerd op hun jaarplan. Om het tot een gefundeerd plan te maken realiseren de deelnemers een SWOT analyse. De activiteiten varieren van fondsenwerving tot fitness runs en van dansoptredens tot een voetbaltrainingskamp.

Tijdens het weekend krijgen deelnemers de kans om hun evenement te pitchen aan het project team. Het project team speelt de rol van een potentiële donor die overtuigd moet worden van het belang van de activiteit. De deelnemers kwamen er al snel achter dat iemand anders overtuigen van de eigen passie lastiger is dan gedacht.

De activiteiten zetten een maand later door met een cursus project writing. Beetje bij beetje werken de deelnemers aan een projectvoorstel. Met elke sessie worden hun ideeën meer gefundeerd en wordt het projectvoorstel completer. In de eerste week van september is er een pitch sessie georganiseerd met echte donoren om de deelnemers te testen.

Een ander voorbeeld van de activiteiten zijn de strategische sessies met de directieleden van de betrokken organisaties. Zo hadden we een sessie met Rumas. Een organisatie die zich inzet voor jongens die gevaar lopen. Samen waren we in staat om strategische doelstellingen te formuleren om hun duurzaamheid te waarborgen. In navolging hier van hebben meerdere organisaties interesse getoond om ook soortgelijke sessies te organiseren.

 

Share Print Forward
Gerelateerde artikelen
De commentaren zijn momenteel gesloten.